Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Finom fenyőillat és édes fahéjaroma nélkül nálad sem igazi a karácsony? Íme, 5 szuper természetes tipp, hogy a karácsonyod igazán finom illatú legyen!
1. Illatozzon narancs
Ilyenkor
télen te is sok narancsot eszel, mert tudod, hogy ez a legjobb
C-vitamin források egyike? A narancsnak persze az íze és az illata is
isteni, illóolaja pedig frissíti és tisztítja a levegőt. Mivel nemcsak
a gyümölcshúsban, de a narancs héjában is rengeteg illatanyag
található, ezért érdemes a lehámozott részt megtartanod, ha narancsot
eszel!
Tippünk:
A gyümölcs héját tépkedd apró darabokra,
majd gyűjtsd össze őket egy tálkában! Ha kész, tedd a darabkákat a
radiátor közelébe vagy a kandalló tetejére, így a héj a hő hatásáramég
intenzívebb illatot áraszt majd!
2. Ínycsiklandó fahéj
Fahéjillat
nélkül nem is karácsony a karácsony, ám a fahéjas illatosítókkal
biztosan nem éred el a várt hatást. Készíts valódi fahéjjal illatozó
mécsest - ehhez csupán néhány fahéjrúdra, egy kb.10 cm hosszú, átlátszó
mécsestartóra, kevés ragasztófóliára és negyedórányi szabadidőre van
szükséged.
Tippünk:
Az üvegre ragaszd rá a fóliát, erre
pedig szorosan tapaszd rá a fahéjrudakat is! A rudacskákra kívülről még
bátran ráköthetsz valamilyen díszt (pl. egy szalmacsillagot) is. Ha a
mécsestartóban meggyújtod a gyertyát, a meleg hatására a fahéj
illatozni kezd majd, a tűz fénye gyönyörűen táncol majd a kis barna
rudak között! Ne feledd: ha mécsest gyújtasz, soha ne hagyd a lángot egyedül, mert tűzveszélyes!
3. Csodálatos fenyő
Imádod
a fenyőillatot, de kényelmi szempontok miatt mostanában csak műfenyőt
állítasz? A karácsonyfád valódi ugyan, de szeretnéd, ha a fenyőillat a
lakás más helyiségeiben is érezhető lenne?
Tippünk:
Akkor
nincs más teendőd, mint egy-két erdei fenyő ágát beszerezni, és ezeket
egy tálon vagy vázában hangulatosan elhelyezni! A fenyőágakat akár
ezüstszínű vagy hóspray-vel is lefújhatod, dekorációként pedig néhány
színes termést - magyalt, csipkebogyót, kökényt - is elhelyezhetsz
rajtuk!
4. Pikáns szegfűszeg
A
szegfűszeg illata legalább annyira kötődik a karácsonyhoz, mint a
fahéjé, felhasználása azonban az előbbinél jóval szűkebb – általában
alkoholos, gyümölcsös italok ízesítésére használjuk.
Tippünk:
Ha
a narancs és a szegfűszeg kellemes illatát egyszerre szeretnéd élvezni,
akkor készítsd el a hagyományos karácsonyi díszt, a szegfűszegekkel
tűzdelt narancsot! A kis gömböket felhasználhatod ablak-vagy
ajtódíszként, de akár a karácsonyfádon is jól mutat majd!
+ 1 tipp: Készíts forralt bort!
Szeretnéd
az összes karácsonyi illatot egyszerre élvezni, és kényeztetnéd egy
kicsit az ízlelőbimbóidat is? Készíts egy nagy fazék illatos és
ínycsiklandó forralt bort, ami garantáltan segít ellazulni a karácsonyi
nagybevásárlás után! Az italhoz egy üveg száraz, jó minőségű, de nem
túl savas vörösborra, hat evőkanál cukorra, két rúd fahéjra, nyolc szem
szegfűszegre, három szem szegfűborsra, és egy narancs héjára lesz
szükséged, de tovább bolondíthatod kardamonnal, citromkarikákkal és
aszalt gyümölcsökkel is. A bort és a hozzávalókat tedd föl a tűzre,
majd lassú tűzön melegítsd! Vigyázz, mert a forralt bort – nevével
ellentétben – sosem szabad valóban felforralni!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!