Természetvédelem: Savas és lúgosító ételek

Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 441 fő
  • Képek - 7132 db
  • Videók - 298 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 17 db

Üdvözlettel,

Természetvédők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 441 fő
  • Képek - 7132 db
  • Videók - 298 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 17 db

Üdvözlettel,

Természetvédők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 441 fő
  • Képek - 7132 db
  • Videók - 298 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 17 db

Üdvözlettel,

Természetvédők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 441 fő
  • Képek - 7132 db
  • Videók - 298 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 17 db

Üdvözlettel,

Természetvédők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Savas és lúgosító ételek listája - Nyomtasd ki, így bármikor követheted!

2008. november 18. 07:31

 

A gyomorban a savas kémhatás komoly gondokat okozhat, amely görcsöket, fájdalmakat von maga után. Az elsavasodás pszichés hatásoktól is lehet, mégis a leggyakrabban étkezésünk tehet róla, ha túlságosan elsavasodunk. Mi az, amitől elsavasodunk és mi az, ami kellemesen és kíméletesen lúgosít? Lista Neked!
 
//window.scrollTo(0,0); //check_banner('cikk_billboard','70'); setTimeout("check_banner('cikk_billboard','70')",10);

Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk  után vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor szervezet kémhatása is savasodásnak indul. Ebből következik, hogy a szervezet kémhatását táplálkozással és folyadékbevitellel is befolyásolhatjuk. A sav – bázis egyensúly eltolódása nem mutatkozik meg azonnali betegségben. Az egyoldalú szénhidrát, gabona és fehérjedús táplálkozás hatására lassan elsavasodik a szervezet. 

Savasító ételek
Húsok és húskészítmények

  • Csirke
  • Pulyka
  • Sovány sertés, marha, borjú
  • Szalámi
  • Halak
  • Füstölt termékek


Cukor és édesség

  • Csokoládé 
  • Amerikai mogypró
  • Kesudió
  • Pekan dió
  • Pisztácia


Tej és tojástermékek

  • Tejföl
  • Sajt
  • Túró
  • Tej, vaj
  • Fagyi, jégkrém
  • Joghurt gyümölcsös
  • Tojás


Gabona  készítmények

  • Búza
  • Rozs
  • Árpa
  • Rizs fehér és barna
  • Kukorica
  • Hajdína
  • Kukorica pehely
  • Zab
  • Spagettik, tészták
  • Teljes kiőrlésű és finomliszt
  • és az abból készült péktermékek


Zöldségek

  • Spárga   
  • Gomba    
  • Torma   
  • Karalábé    
  • Rebarbara   
  • Savanyú káposzta


Gabona készítmények   

  • Búza       
  • Rozs       
  • Árpa       
  • Rizs fehér és barna   
  • Kukorica       
  • Hajdína       
  • Kukorica pehely       
  • Zab       
  • Spagettik, tészták       
  • Teljes kiőrlésű és finomliszt   
  • és abból készült péktermékek


Hüvelyesek

  • Borsó
  • Lencse
  • Szárazbab


Italok  

  • Sör   
  • Coca - cola




Lúgosító ételek
Tejtermékek

  • Savó


Zöldségek

  • Karfiol
  • Brokkoli
  • Padlizsán
  • Zeller
  • Spenót
  • Paradicsom
  • Cukkini
  • Friss bab
  • Fejes saláta
  • Cikória
  • Káposzta
  • Kelkáposzta
  • Kelbimbó
  • Articsóka
  • Kömény
  • Endívia
  • Paprika
  • Menta
  • Petrezselyem
  • Tök
  • Tengeri alga
  • Lucerna
  • Szójabab
  • Bors
  • Retek
  • Hagyma
  • Uborka
  • Spárga
  • Répa
  • Burgonya
  • Cékla
  • Sütőtök


Hüvelyesek

  • Zöldbab


Gabonák

  • Köles


Italok

  • Ásványvíz
  • Ionizált lúgos víz
  • Bor
  • Kávé
  • Kakaó
  • Tea


Gyümölcsök, magvak

  • Citrom
  • Narancs
  • Ananász
  • Banán
  • Kivi
  • Cseresznye
  • Meggy
  • Alma
  • Körte
  • Szőlő
  • Mazsola
  • Eper
  • Görögdinnye
  • Sárgabarack
  • Őszibarack
  • Fekete ribizli
  • Vízigesztenye
  • Karob
  • Grapefruit
  • Guava
  • Mangó
  • Málna
  • Papaja
  • Sárgadinnye
  • Füge
  • Gesztenye


Növényi olajok, magvak

  • Mogyoró
  • Mandula
  • Lenmag

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Angi! köszönjük a kiegészitöt!!

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Szia Tibi!

Ez a savas, lúgos kifejezés más, amint amit mi használunk. Ez a PH értékre értendő.
Vérünk átlagos pH értéke 7,35-7,45 közötti tartományban mozog. Életmódunktól, így táplálkozásunktól függően ez az érték akár napról napra változhat, közérzetünk és egészségünk pedig vele együtt változik. Optimális esetben szervezetünknek enyhén lúgosnak kell lennie ahhoz, hogy a különféle betegségekkel szembeni védekezés és az anyagcsere hatékonyan működjön. Amennyiben valaki túlságosan sok húst és keményítőt fogyaszt, szervezete elsavasodik. Ennek következtében létfontosságú szerveink nem képesek megfelelően működni, és a test védelme meggyengül. A savasodás következtében szervezet magából vonja ki a számára szükséges ásványi anyagokat (a magnéziumot, kalciumot, nátriumot stb.), és ez a folyamat hosszú távon betegségek kialakulásához vezethet. Az ülőmunka, a sportmentes élet, a gyorséttermekben és büfékben bekapott ételek tápérték szempontjából többnyire értéktelen falatok, amelyek nagymértékben elősegítik a szervezet elsavasodását.
Az elsavasodás lehetséges tünetei

- állandó fáradság
- gyenge immunrendszer
- gyakori fejfájás
- gyomor-, bél- és emésztési panaszok
- mellkas-fájdalom
- csúnya, színtelen, problémás arcbőr
- narancsbőr

TIBI! Vegyél lakmuszpapírt és a nyálad segítségével megtudod nézni, hogy savas, vagy lúgos vagy e.

Jó tanács: - A fehér cukor erősen savasít, oxigénszegény környezetet teremt maga körül, gyengíti az immunrendszert.
- A kóla rendkívül magas savas kémhatással rendelkezik. (Egy pohár kóla savas kémhatását körülbelül tíz pohár ionizált lúgos víz tudja ellensúlyozni!)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem tudom, de nekem kételyeim vannak a listával kapcsolatban.
Valaki elmagyarázná nekem, hogy a citrom, a meggy, a narancs hogyan lúgosít, mikor alapvetően mindegyik inkább savasnak tűnik...

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Ez tényleg jó :)

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Végre egy cikk... listával!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu