Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy héten legalább két napig nem kellene húst enni, és ez már
elegendő lenne a globális felmelegedés megállításához - állapította meg
egy új brit kutatás.
2009.11.12 11:00, MTI
|
A tanulmány szerint az elkötelezett húsevőknek nem kellene teljesen
feladniuk megszokott étrendjüket, elég lenne, ha áttérnek az
úgynevezett flexitáriánus menüre, amelynek lényege, hogy bár leginkább
növényi eredetű ételeket fogyasztanak, de néha húst is esznek.
Az
utóbbi fogyasztása azért okoz komoly problémákat, mert egyrészt a
tehenek emésztésük során hatalmas mennyiségben termelik az
üvegházhatásért felelős metángázt, másrészt, mert az állattartás és a
hústermékek előállítása sokkal több energiát és vizet vesz igénybe,
mint a zöldségek termesztése - írta a The Daily Telegraph honlapja
(www.telegraph.co.uk).
A Föld Barátai (Friends on Earth)
környezetvédő és a Compassion in World Farming állatjóléti szervezet
különböző étrendeket, gazdálkodási- és földkezelési módszereket
tanulmányozva igyekezett kideríteni, hogy mely eljárások járnak együtt
(közvetve vagy közvetlenül) a legtöbb szén-dioxid-kibocsátással.
Felmérésük
szerint elegendő élelmiszert lehetne termelni a világ egyre növekvő
népessége számára anélkül, hogy fokozódna az üvegházhatás. Ehhez csupán
sokkal fenntarthatóbb gazdálkodási módszereket kellene alkalmazni.
Mindemellett az embereknek is változtatniuk kellene fogyasztási
szokásaikon. Jelenleg ugyanis egy európai egy hét alatt átlagban
megeszik egy nagy adag marhasültet, két adag csirkemellet és ugyanannyi
sertésszeletet, mindennap fogyaszt tejet és sajtot is.
A két
szervezet szerint két napi húskihagyással és az adagok csökkentésével
azonban hatalmas változásokat lehetne elérni a bolygó megmentése
érdekében. Az átlagos heti európai étrendbe pedig továbbra is
beletartozhatna egy kis adag marhasült, egy adag hal és csirke, két
sertéskolbász és ugyanannyi tojás, minden nap valamilyen tejtermék vagy
sajt, igaz, szerényebb mennyiségben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!