Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Alig éri el a hőmérő higanyszála a nulla fokot, máris nyúlunk a
sóhoz, és szórjuk a járdákra, minden különösebb aggály nélkül, pedig a
környezetvédők szerint minden egyes gramm több a kelleténél.
A
német szövetségi környezetvédelmi hivatal munkatársa, Martin
Ittershagen környezetbarát alternatívákat javasol a só helyett.
Szerinte a hólapátolás mellett murva, zúzalék, granulátum vagy homok
kiszórása éppúgy csökkenti a csúszásveszélyt, káros környezeti hatások
nélkül.
A sószórás következményei gyakran csak hónapokkal később
válnak láthatóvá. Egyrészt az út menti fák nem képesek elegendő vizet
felszívni, másrészt a só a talajban számos fontos tápanyagot kiszorít,
és hatással van a mikroorganizmusokra is. Elsősorban a fasorokat alkotó
fajok, például a juhar, a hárs és a gesztenye reagál érzékenyen a sóra.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!