Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csontba zárt finomság. De jó a dió!
2012. november 05., 11:01 • szerző: MHN • címkék: diéta, dió, dióolaj, diós csokis süti, diós hókifli, diós keksz, dióval töltött sült alma, életmód, gyulladáscsökkentő, koleszterin csökkentő
A dió egy viszonylag könnyen beszerezhető és olcsó élelmiszer, és emellett ízletes is. Igazán érdemes legalább kétnaponta egy kevés diót csempésznünk étrendünkbe! Ugyanis csökkenti a koleszterint és természetes gyulladáscsökkentő hatása van. Azon diéták, amelyek diót tartalmaznak, nagyban hozzájárulnak a koleszterin szintünk egészséges szinten tartásához, valamint megelőzik testünk különböző pontjain a kellemetlen gyulladásokat. Minden a dióról, receptekkel!
Miért egészséges?
Orvosi vizsgálatok bizonyították a paradoxon valóságosságát, miszerint a dió egyaránt gazdag zsírokban és koleszterinben, viszont jótékony hatással van ezekre, és egészséges szinten tartja őket. A dió csökkenti a koleszterint és természetes gyulladáscsökkentő hatása van. Keringési rendszerünk számára a dió valóságos áldás. Többszörösen telítetlen zsírsavakban, rostokban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban igencsak gazdag.
A rendszeres diófogyasztás erősíti az immunrendszert, megelőzi a testsúlygyarapodást, antioxidánsokkal telített és számos egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokat tartalmazó diéta alapját kell, hogy képezze.
Amelyik kotyog, az száraz
A szép húsos belsejű dió kiválasztásához legjobb, ha megrázzuk. Amelyik kotyog, annak bizony száraz a belseje. Figyeljünk a dió színére is: ha fényes, élénkebb színű, akkor friss a dió, ha fáradtabb, színtelen, valószínűleg öreg.
A frisset hűtőben kell tárolni
A friss dió ugyanolyan érzékeny, mint bármelyik primőr (vagy az eper!) Éppen ezért a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében kell tárolnunk, esetleg hűvös, száraz kamrában. Ezzel szemben azonban kifejezetten fontos, hogy a megpucolt diót ne tároljuk hűtőszekrényben: a hideg nem tesz jót neki, mivel a benne levő olaj megdermed, és elveszíti az ízét!
Igazi kincs a dióolaj
A dióból sajtolt olaj igazi kuriózum, az egészséges és modern konyha egyik fontos alapanyaga. Erőteljes, markáns íze kiválóan ízesíti a salátákat, salátaszószokat, leveseket, mártásokat. Hamar avasodik, ezért ne tartogassuk sokáig. Linolsav-tartalmának köszönhetően védi immunrendszerünket, egészségmegőrző és gombaölő hatású. Magas E-vitamintartalmának köszönhetően kiválóan ápolja bőrünket.
Húsokhoz is jó, de sütiben az igazi!
A dió remekül illik a csiperkegombás, vargányás, zöldbabos vagy szárazbabos salátákhoz. A dió egyszerűen fenséges tanyasi vajas kenyérrel, lekvárral vagy lekvár nélkül. Igen finom száraz juhsajttállal, birsalmasajttal vagy almával is. De a süteményekben találja meg az igazi helyét. Íme a frisss.hu kedvenc diós receptjei:
Diós vaj
A darált diót lágy, simává kevert vajjal (villa segítségéve) összedolgozzuk, majd szósz készítésekor az utolsó pillanatban hozzáadjuk. A diós vajtól a szósz simává válik, és csodásan illik a húsokhoz, főként a vadhúshoz. A durvára vágott dióbelet zsemlemorzsával is összekeverhetjük, s ezzel a keverékkel panírozhatunk húst vagy zöldséget.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!