Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természetvédők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Természetvédők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
Nos mivel a napokban szóba került egy téma az étkekről,receptekről-nos létrehoztam egyet,egy kis plusz kiegészítéssel,ami elgondolásom szerint nem fog neki ártani.Én a plusszal kezdeném,viszont reményeim szerint a cím alapján meg fogjátok tölteni tartalommal...D
Hozzászólások eddig: 137
Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve
folytatás....
A szörpök közül a tartósítószer nélküli, legfeljebb természetes aromát vagy színezéket tartalmazó termékek nevezhetõek viszonylag ártalmatlannak, bár a cukor ezekben is megtalálható. (Pl.: Vita-fruit, Piroska). Az aromákkal, színezékekkel dúsított szörpök (“ízû-szörp”) nem javasoltak általános fogyasztásra. Mely üdítõk fogyasztása javasolható tehát? Táplálkozástudományi szempontból a rendszeres gyümölcsfogyasztás ellátja a szervezetet vitaminokkal, így a szomjúságérzetet legcélszerûbb tiszta vízzel oltani az ízesített italok helyett. Készíthetünk otthon sokféle gyógynövényteát is, amelyek jól helyettesítik az üdítõket. Az ún. lényerõ edények segítségével otthon is elõállíthatunk télire gyümölcsleveket tartósítószerek használata nélkül. Ha azonban mégis szeretnénk vásárolni valamilyen italféleséget, akkor - a kereskedelmi forgalomban kapható termékeket alapul véve - csak a természetes alkotókat tartalmazó, 100 %-os gyümölcslevek és az ásványvizek tekinthetõek elfogadhatónak. Az ásványvizek közül a szénsavmentes, 1000 mg/l-nél kisebb ásványi anyag tartalmú termékek javasolhatóak rendszeres fogyasztásra.
Tisztelettel Pilis-Vet kiadó
Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve
folytatás...
Sajnos a sûrítés során mindenképpen lehet számolni vitaminveszteséggel, ennek mértéke azonban a korszerû technológia miatt egyre kevesebb. A távolról érkezõ narancs- és grapefruit sûrítmények vitamintartalma körül megoszlanak a vélemények; a hosszabb szállítás miatt erõsebb vitaminbomlással számolhatunk. Mivel különösen a C-vitamin érzékeny a hõre és oxigénre, így a gyártók e vitamin valamilyen szintû pótlását szokták alkalmazni. (Megjegyzendõ, hogy ilyen esetekben a termék magasabb áron jelenik meg, mint “C-vitaminnal dúsított” készítmény, noha a gyártó nagy részben csak a veszteséget pótolja vissza.) A 100 %-os gyümölcslevek egészségesnek mondhatóak, bár több hasznos komponens ezekbõl is hiányzik (rostok, enzimek, polifenolok, aminosavak, stb.). Elveszíti a gyümölcs a frissességét a szállítás és a félkész- illetve késztermék tárolása során, ezen kívül a nyers gyümölcs hasznos anyagai is hatástalanná válnak a sûrítés közben. (Ezekbõl kifolyólag a dobozban lévõ késztermék nem hasonlítható össze a dobozon sok esetben látható friss, vitamindús, nyers gyümölccsel.) E termékeknél arra kell ügyelni, hogy a 100 %-os levek hígítatlan fogyasztásakor erõsebb savhatás jelentkezhet a gyomorban, fõként a savasabb gyümölcsök esetén (narancslé, grapefruitlé). Másrészt a szomjoltó hatás is kisebb a magas természetes cukortartalom vízmegkötõ hatása miatt, így hamarosan újra megszomjazunk. Ebbõl adódóan valamilyen - szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel történõ - hígítás javasolható, amely gazdaságosabb és hatékonyabb szomjoltó hatású is egyben. A gyümölcsnektárok már kevésbé hasznosak a levekhez képest az alacsonyabb gyümölcshányad és a hozzáadott cukor miatt, ennek ellenére még mindig jobban javasolható fogyasztásra, mint a gyümölcs- illetve üdítõ italok. Ez utóbbiak a legkevésbé építik a szervezetet, magas a cukortartalmuk és adalékanyagokat tartalmaznak. Kedvezõbb áruk miatt sokan vásárolják, pedig egészségesebb volna a 100 %-os levek otthoni hígítása. A szénsavas üdítõk frissítõ hatása köztudottan a szén-dioxid hatásából adódik, így e termékek gyakori fogyasztásakor elõfordulhat, hogy a szervezet nem kap elegendõ vizet az életfolyamatokhoz. Emellett a szénsav kikezdheti az érzékeny gyomor nyálkahártyát és kellemetlen gázképzõdéseket eredményez.
Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve
folytatás.....
A sûrítményeket hatalmas tartályokban tárolják; a féltermék tartósnak tekinthetõ magas szárazanyag tartalma miatt. Az itt leírt technológiával gyakorlatilag minden lédús, idényjellegû gyümölcs feldolgozható és hosszabb ideig raktározható minimális tárolási helyigény mellett. Természetesen a déli gyümölcsökbõl készült levekhez (pl.: narancslé, grapefruitlé, ananászlé, multivitamin-levek) használt sûrítményeket távoli országokból szállítják hazánkba és csak a visszahígítás és dobozba töltés történik az itteni gépsorokon. A késztermék gyártása: a sûrítményt hosszú csõvezetéken juttatják elõre a technológiai helyiségben lévõ keverõtartályokba, ahol az összetételt állítják be. 100 %-os lé esetén csak ioncserélt vizet adnak hozzá és a saját aromát pótolják vissza. Nektár és gyümölcsital gyártásakor további vegyületeket is hozzákevernek (cukor, savak, aroma, esetleg színezék), üdítõital esetén pedig a szén-dioxiddal dúsított ivóvíz és a tartósítószer adagolása is megtörténik. (A multivitamin-italok készítésekor különbözõ vitaminokat - pl.béta-karotint - is hozzákevernek meghatározott arányban a sûrítményhez. A vitaminok poralakban, zsákos kiszerelésben érkeznek az üzembe.) Az így homogenizált termék átjut a töltõgépekbe, amelyek dobozokba töltik a levet és lezárják a csomagolást. A készterméket ezután betárolják és kiszállítják. Miért nem szükséges tartósítószer a légyártásnál? Az ipari gyártás ún. aszeptikus technológiával történik, amely teljes csíramentességet jelent a tartályokban, csõvezetékekben, töltõgépben, csomagolóanyagban és természetesen a letöltendõ termékben. Ezt részben számítógépes vezérlésû fertõtlenítõ-mosórendszer alkalmazásával érik el, ezen kívül a csomagolóanyag belsõ felületét hidrogén-peroxidos csírátlanítással tisztítják meg. Az utóbbi erõsen agresszív vegyületet hõvel bontják el a felületrõl. A teljes csíramentességet úgy érik el, hogy a terméket hõcserélõn vezetik át a töltés elõtt, így az utolsó élõ mikroorganizmusok is elpusztulnak. Amennyiben az elõírt raktározási idõ után sem tapasztalnak erjedést a dobozokban (vagyis nem “puffad fel” a doboz), a termék forgalomba hozható. A tartósítószert tartalmazó termékek gyártásakor félaszeptikus technológia jellemzõ, amely nem jelent teljes csíramentességet, így kémiai anyagok felhasználása is szükséges. Az utóbbi idõben azonban egyre inkább törekednek a gyártók is a kémiai tartósítók elkerülésére. Mennyire egészségesek a forgalomban lévõ gyümölcslevek és italok?
Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve
HOGYAN KÉSZÜL ... a gyümölcslé és az üdítőtal?
Hogyan készülnek a gyümölcslevek? A gyümölcsalapú készítmények minden esetben (a 100 %-os levektõl egészen a szénsavas italokig) gyümölcs sûrítmények visszahígításával készülnek. A sûrítményhez hozzáadott víz, cukor ill. egyéb anyagok mennyisége az adott termék receptúrájától függ. A sûrítmények elõállítása: a gyártáshoz viszonylag gyengébb minõségû nyersanyagot használnak (pl.: léalma). A beszállított gyümölcsöt válogatják, mossák, majd különbözõ kivitelû zúzókban, magozó-passzírozókban felaprítják. A zúzalékot enzimkezelésnek vetik alá a lékinyerés hatékonyságának növelése érdekében. A pektinbontó enzimek a zúzalék 45-50 fokos hõmérsékleténél olymértékû sejtfalbontást végeznek, amely mintegy 10-15 %-kal több lé kinyerését teszi lehetõvé, így a termelés gazdaságosabbá válik. Az enzimkezelt zúzalék ezután nagyteljesítményû présekbe kerül. A korszerû prések lékihozatala elérheti a 75 %-ot is, amely azt jelenti, hogy például 100 kg almából 75 kg préslé lesz. (A présekben maradó ún. törkölyt tovább hasznosíthatják takarmányozásra, vagy a pektingyártás alapanyagaként.) A kipréselt lé tisztításra kerül (szûrés, szeparálás), majd többfokozatú vákuumbepárlókba vezetve besûrítik. A vákuum miatt alacsonyabb a levek forráspontja, így a sûrítés során sokkal kevesebb a tápanyagveszteség és a kedvezõtlen oxidációs folyamat. A legújabb berendezések aromakinyerõvel vannak ellátva, amely a kipréselt gyümölcslé saját aromáit felfogja a sûrítés kezdetén. Az így nyert tömény aromákat a visszahígításkor hozzáadják a termékhez, így a késztermék (100 %-os gyümölcslé) a saját eredeti aromakomponenseit “kapja vissza”. A sûrítményeket hatalmas tartályokban tárolják; a féltermék tartósnak tekinthetõ magas szárazanyag tartalma miatt. Az itt leírt technológiával gyakorlatilag minden lédús, idényjellegû gyümölcs feldolgozható és hosszabb ideig raktározható minimális tárolási helyigény mellett. Természetesen a déli gyümölcsökbõl készült levekhez (pl.: narancslé, grapefruitlé, ananászlé, multivitamin-levek) használt sûrítményeket távoli országokból szállítják hazánkba és csak a visszahígítás és dobozba töltés történik az itteni gépsorokon. A késztermék gyártása: a sûrítményt hosszú csõvezetéken juttatják elõre a technológiai helyiségben lévõ keverõtartályokba, ahol az összetételt állítják be. 100 %-os lé esetén csak ioncserélt vizet adnak hozzá és a saját aromát pótolják vissza.
Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve
folytatás!!
A kezeléshez a spárgát megfözük (használhatunk konzerv spárgát is, épp
olyan jó, mint a friss).
A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem
tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfözött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a
hütőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belöle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével .
Lehet híggítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb
mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos
esetekben.
Mint biokémikus megvagyok győződve a régi mondás igazáról,
"ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."
E teoria alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a
spárga pürét, mint italt az étkezéseink kíséröjeként.
Mi 2 evőkanányit higgitunk vizben az ízlésünknek megfelelöen.
Én forron iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja.
Mióta ezt iszogatjuk a redszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye
is javult, jó egészségnek örvendünk.
Mint biokémikus széleskörü tanulmányokat folytatok a rákbetegségek
különböző fajtáinak a gyógyítását illetöen.
Az eredmények alapján megvagyok gyözödve róla, hogy a spárga megállja
helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak
és aktiv szerepe van abba, hogy megakadalyozza a sejtek növekedését.
Ez ókból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely
normalizálja a sejtek növekedését.
Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és
az egész testre üdítőleg hatnak.
Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National
Cancer Institute
(US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a
spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t.
Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.
Kérlek terjeszd a hírt..., ez a legönzetlenebb dolog, amit bárki megtehet.
Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve
Mindenkit kérünk, küldje tovább ezt. Ha csak egy embernek is.
RÁK ellen
- spárga növény Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belöle
reggel és 4 evőkanállal késöbb a nap folyamán.
Ezt egy hónapig csinálta.
Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra.
A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten.
A onkologus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.
Néhány évvel ezelött egy ismerösöm kutatott a spárga után, akinek a
barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges
táplálkozásra az elmúlt 50 év során..
Néhány évvel ezelött hallottam Richard R. Vensal, D.D.S.
felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a
témával. Összegyüjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk
belöle néhányat:
1. eset:
Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett
(nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült.
Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála
semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai
erejét is.
2. eset:
Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül.
Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult,
mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak
nála rákos daganatot és a veséi is normálisan müködtek.
3. eset:
Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én mütőasztalra került.
A mütétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon
szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás.
A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte
alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos
megbetegedésnek.
4. eset:
Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is
diagnosztizáltak nála.
3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy
a bőre teljesen rendbejött.
Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a
vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdödött. 10 alkalommal esett át
vesekő eltávolításon, levolt százalékolva a veséje állapota miatt. A
spárga kúrának túlajdonítja a veséje gyógyúlását is.
Nem voltam meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i
Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerü használatáról a
vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében.
Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga
vesekő elhajtó hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet
akadályozza az esetekhez való hozzájutást.
Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerüsítse a jó hírt
és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk
információt, melyekkel sikerül meggyözni a kételkedő egészségügyi
szervezeteket a természetes orvoslásról.
folytatása következik!
Nagy Petra üzente 14 éve
Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve
Az egészséges pizza titka
A pizza világszerte óriási karriert futott be, ám a pizzériák kínálata jócskán tartalmaz olyan pizzákat is, amelyek nem előnyösek az egészségünkre nézve.Mégsem kell lemondanunk a kulináris örömökről, a South Florida Sun cikkében ugyanis egészségügyi szakemberek tanácsait gyűjtötték össze arról, milyen pizzát egyen aki egészségesen akar táplálkozni, de jól is akar lakni.
Vékony tészta a nyerő
A vékony tészta ugyanis kevesebb calóriát és szénhidrátot tartalmaz, és néhány helyen lehet teljes kiőrlésű tésztával is rendelni a pizzát. A vastag, és főleg a töltött pizzatészta azonban messze kerülendő. A lényeg a jó hús. A pepperoni, a kolbász és a bacon szalonna három a legzsírosabb húskészítmények közül, helyettük inkább a grillezett csirkére, a kanadai baconre vagy a marhahúsra essen a választásunk.
Ne sajnáljuk a zöldséget
Az egyik legjobb választás az olivabogyó, de remek kiegészítő még a paprika, a gomba, a brokkoli, a spenót és a szárított paradicsom is. Mindegyik alacsony kalóriatartalmú, és rengeteg vitamint és rostot tartalmaznak. Az édesszájúak pedig válasszák az ananászt.
A szószra egy szavunk sem lehet
A paradicsomszósz összetétele rendkívül egészséges, mivel rengeteg antioxidánst tartalmaz amelyek, többek között a szívpanaszok kialakulásának kockázatát is csökkentik. Ráadásul, a szószban gyakran olyan tápláló zöldségek és fűszernövények is megtalálhatók - mint pl. a fokhagyma -, amelyek a megfelelő koleszterinszint karbantartásában segítenek.
A sajtból csak keveset
A pizza magas kalóriatartalmának jelentős részét teszi ki a sajtban található zsír. Ezért érdemesebb kevesebb sajttal vagy inkább feta sajttal kérni a pizzánkat.
A pizza nem olajkút
A túl sok zsír és olaj elkerülése érdekében érdemes még evés előtt a pizzáról felszívni a felesleges olajat egy kendővel vagy szalvétával.
Előbb együnk valami egészségeset
Hogy ne faljuk fel a pizzát pusztán az éhségérzetünk miatt - és így elkerülhessük a felesleges kalóriabevitelt - együnk valamilyen egészséges ételt míg megérkezik a pizzánk, pl. gyümölcsöt vagy zöldséget.
Diétázunk.hu csapata
Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve
A mediterrán diéta követése segíthet az agy korunknak megfelelő egészségének megtartásában, mutatják egy folyamatban levő tanulmány eredményei.
„Ez a diéta a zöldségeket, gyümölcsöket, halat, olívaolajat és a csökkentett húsfogyasztást hangsúlyozza, valamint megfelelő mennyiségű bor és nem finomított magvak bevitelét” – mondta el az American Society for Nutrition sajtóközleményében a tanulmány szerzője, Dr. Christy Tangney, a Rush Egyetem Orvosi Központjának kutatója.
„Ahelyett, hogy az embereket bizonyos ételek elkerülésére kérnénk, a tanulmány azt találta, hogy a 65 év fölötti felnőtteknek több olívaolajat,hüvelyes növényeket, diót és magvakat kellene beépíteniük az étrendjükbe annak érdekében, hogy fejlesszék emlékezőképességüket és más szellemi képességeiket, mint a szimbólumok és számok felismerése.”
A tanulmányban 4 ezer, 65 évesnél idősebb felnőtt vett részt. Szellemi tudásuk felmérése érdekében 15 éven át háromévente teszt sorozatokat végeztek rajtuk. Azok teljesítettek jobban, akik a mediterrán étrendet követték. A tanulmány azt találta, hogy ők kisebb eséllyel szenvednek szellemi hanyatlásban.
„Az idősebbeket arra is szeretnénk emlékeztetni, hogy a fizikai aktivitás ugyanolyan fontos szerepet játszik szellemi egészségünk megőrzésében” – fűzte hozzá Tangney.
Az eredményeket az Experimental Biology 2010-es találkozóján mutatták be Anheimben.
Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve
Jó étvágyat, a mediterrán ételekhez, és sok sikert a diétához!! Jó magam is a mediterrán tenger melett lakom, rengeteg friss zöldség -gyümölcs van minden nap az asztalon!!Eddig egészségesek voltunk, remélem maradunk is!!!!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás